Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Hem caminat damunt la lluna!!

Hem caminat damunt la lluna!!

Hem caminat damunt la lluna!!

Titulars publicats en els diferents diaris locals

Hi ha fets personals, esportius, socials, polítics... que per la seva rellevància fan que tots recordem on estàvem i què estàvem fent en el moment que aquests van tenir lloc.

Aquests poden ser olimpíades, finals de futbol, atemptats terroristes... Se’ns dubte, pels qui ho van viure en directe, en els primers llocs d’aquesta llista es troba la nit en què els astronautes nord-americans Armstrong i Aldrin trepitjaren per primer cop la superfície de la lluna, a bord de la nau espacial Apolo 11.

La societat de finals dels anys seixanta, passà aquella nit pegada als televisors, en blanc i negre, mentre TVE ho retransmetia en directe, minut a minut. El fet va tenir tal rellevància que qui no tenia aparell a casa, se n’anà a veure-ho al bar o a casa del veí.

L’endemà les portades de tots els diaris publicaren la notícia amb grans titulars.

L’hemeroteca de l’Arxiu de la Ciutat ens permet reviure fets com aquests, i milions d’altres, i redescobrir com es vivia i com s’interpretaven els fets tan històrics com més quotidians en el moment en què estaven passant.

Ho visquéssim en directe o no, tots tenim gravats a les retines les imatges d’aquell “petit pas per a un home, però gran salt per a la humanitat”.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida