Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Hemeroteca

Hemeroteca

La premsa ha estat i és una eina de gran ajuda per a la tasca dels historiadors. També reflecteix la vida de la ciutat i ens informa dels grans esdeveniments mundials.

Catalunya ha estat pròdiga en publicacions i, per això, els nostres pobles i ciutats han tingut un seguit de diaris i revistes que els arxivers i bibliotecaris hem anat aplegant, per posar-los a disposició de la ciutadania.

Les publicacions lleidatanes han estat moltes. Sense anar més lluny, a principis dels anys trenta del segle XX en van sortir a la llum més de dues-centes. Malauradament, la nostra hemeroteca no les conserva totes, ni de bon tros. Malgrat això, hem posat al dia els nostres fons.

Amb el temps, la documentació manuscrita s’ha vist complementada per l’accessibilitat a nous tipus de documents com els plànols, els mapes, els gravats, les fotografies, les pel·lícules, entre els quals la documentació hemerogràfica ocupa un espai cada vegada més important.

L’hemeroteca del Servei d'Arxiu i Gestió de Documents conserva prop de 250 títols, que van des de l’any 1854 fins als nostres dies. El nostre principal objectiu se centra en les publicacions lleidatanes de caràcter general. Ens hem fixat molt especialment en les publicacions de les associacions de veïns o altres entitats amb pes específic a la nostra ciutat. L’interès d’aquestes publicacions rau en el fet que poden servir per confegir la petita història de Lleida a través de les accions ciutadanes.

Aquests documents de premsa són una part més del nostre patrimoni que, des de l’Arxiu, us posem a l’abast de tothom i que entre tots hem de fer més gran. L’hemeroteca ha de continuar creixent i espera la vostra visita.

 

Catàleg de l'Hemeroteca Municipal (actualitzat a abril de 2020)

 


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida