<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-webs/arxiu/ca/actualitat/noticies/acte-de-presentacio-de-201cl2019abans.-recull-grafic-de-lleida201d>>.

Acte de presentació de “L’abans. Recull gràfic de Lleida”

Presentació del col·leccionable “L’abans. Recull gràfic de Lleida (1860-1982), que recull la transformació històrica de la ciutat des de l’arribada del ferrocarril l’any 1860 fins a la riuada de 1982 a partir de milers de fotografies aportades pels lleidatans i lleidatanes.

Presentació del col·leccionable “L’abans. Recull gràfic de Lleida (1860-1982), que recull la transformació històrica de la ciutat des de l’arribada del ferrocarril l’any 1860 fins a la riuada de 1982 a partir de milers de fotografies aportades pels lleidatans i lleidatanes.

El passat dimarts 24 de març va tenir lloc, al Saló del Retaule del palau de la Paeria, l’acte de presentació de L’Abans. Recull gràfic de Lleida, a càrrec dels representants polítics, la directora de l’Arxiu Municipal, Elena González, i els autors Sandro Machetti i Oriol Bosch.

“L’Abans. Recull gràfic de Lleida (1860-1982)" és un llibre de fotografies de Lleida i el seu terme municipal editat en 50 fascicles col·leccionables que recullen la transformació històrica de la ciutat des de l’arribada del ferrocarril l’any 1860 fins a la riuada de 1982. Editat per l’Arxiu Municipal de Lleida i l’editorial Efadós, el primer fascicle del col·leccionable es lliurarà gratuïtament a tota la ciutadania que ho vulgui –juntament amb les cobertes i la sobre coberta- en qualsevol llibreria o quiosc de la ciutat. Tots els divendres, en quioscos, papereries i llibreries de la ciutat, podreu trobar les següents entregues, una de nova cada setmana, fins a completar el volum, format per 50 fascicles, més el de presentació.

La directora de l’Arxiu Municipal de Lleida, Elena González, valorà molt positivament aquesta iniciativa i explicà que el recull de fotografies, en format digital, passaran a formar part del fons patrimonial de l’Ajuntament de Lleida sempre que els seus autors així ho desitgin. Destacà també que, d’aquesta manera, “s’aconsegueix una recuperació patrimonial important i una preservació de la memòria col·lectiva de tots els lleidatans i lleidatanes”.

Per la seva banda, els autors, Sandro Machetti i Oriol Bosch explicaren que l’eix fonamental del llibre són les persones i, els lleidatans i lleidatanes, en són protagonistes. En aquest sentit, el recull gràfic s’estructura en diversos blocs temàtics que mostren la vida quotidiana de Lleida, els seus paisatges i edificis rellevants, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants d’aquest període de temps. Els autors també han destacat, molt especialment, l’ampli procés participatiu que s’ha portat a terme en l’elaboració d’aquesta publicació, que ha tingut una gran acceptació i un alt nivel de resposta ciutadana.

Per més informació.