Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Publicacions Altres publicacions

Altres publicacions

GRAS DE ESTEVA, Rafael. La Paheria de Lérida. Organización municipal 1149-1707. Lleida: Imprenta y litografía Sol y Benet, 1909 (reedició en català 1988).

Estudi de la Paeria de Lleida, realitzat per l’aleshores arxiver municipal Rafael Gras d’Esteva. Ens presenta una anàlisi de la història i el funcionament de la institució des de la seva creació l’any 1150 fins a principis del segle XX.

GRAS DE ESTEVA, Rafael. Catálogo de los privilegios y documentos originales que se conservan en el archivo reservado de la ciudad de Lérida. Lleida: Imprenta, Libreria y Encuadernaciones de José Pla, 1897.

Primer catàleg del fons documental de l’Arxiu Municipal de Lleida realitzat per l’arxiver municipal Rafael Gras d’Esteva, a finals del segle XIX.

CANELLAS ANOZ, Magdalena. L’Arxiu de la Paeria. Lleida: Ajuntament de Lleida, 1984.

Publicació divulgativa que presenta els espais, les sèries i documents més destacats conservats a l’Arxiu Municipal.

GONZÁLEZ COSO, Elena. “Arxiu de la Paeria de Lleida”. A: Guia dels arxius històrics de Catalunya. núm. 4, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 1990, p. 91-106.

Article de presentació de la història i les sèries que integren el fons històric de l’Arxiu Municipal, publicat dins de la col·lecció Guia dels arxius històrics de Catalunya.

BORRELL, Àngels; BELLO, Carme. Conservació de documents de gran format. Criteris i recomanacions bàsiques. Segona edició revisada. Lleida: Ajuntament de Lleida, 2005.

Publicació que permet donar a conèixer les primeres pautes d’actuació amb documentació de gran format i que aporta primeres solucions a problemes de conservació i tractament amb què es poden trobar els arxivers i gestors de documents.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida