Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Visita a l’Arxiu Municipal de Lleida del President de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. Joaquim Torra i Plà

Visita a l’Arxiu Municipal de Lleida del President de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. Joaquim Torra i Plà

En el marc de la visita que el Molt Honorable Sr. Joaquim Torra i Pla, President de la Generalitat de Catalunya, va realitzar el passat dia 28 de setembre a la Paeria de Lleida, vam tenir l’honor de rebre’l a l’Arxiu Municipal.

Al llarg de la visita se li van mostrar els documents més rellevants que custòdia l’Arxiu: La Carta de Poblament, els Privilegis de concessió de la Fira de Sant Miquel i el de la Paeria. També va poder contemplar el Llibre Verd Gran i el Llibre Verd Petit, alguns exemplars de la singular sèrie de Llibres de Crims i com a document estrella, el manuscrit original del Llibre dels Usatges i Constitucions de Catalunya.

L’Armari dels Privilegis de l’any 1686, conegut com l’Armari de les cinc claus, el moble més antic que conserva la institució municipal va cridar especialment l’atenció del President. L’armari amb cinc claus i 48 calaixos, representa la preocupació de la Paeria en conservar i organitzar la documentació més important, eix bàsic del desenvolupament del nostre treball, alhora que custodi del patrimoni documental.

Cal dir que, en aquesta ocasió, es va realitzar la visita a l’Arxiu de la Ciutat, gràcies a l’interès tant de l’Alcalde com del President, en fer visible el patrimoni documental conservat, bàsic per a poder construir la nostra història.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida