Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Les darreres escoles que venen a descobrir l’Arxiu el curs 2018-2019

Les darreres escoles que venen a descobrir l’Arxiu el curs 2018-2019

Aquestes darreres setmanes ens han visitat dues escoles de Lleida ciutat. Els alumnes de 5è de l’Escola Maristes Montserrat ens van demanar si els podíem mostrar, a través dels documents que conserva l’Arxiu, l’evolució urbanística de la ciutat. A partir de plànols, fotografies i dibuixos els nens van poder visualitzar com era la nostra ciutat i com aquesta ha anat convertint-se en la ciutat que coneixem tots avui. Com l’enderrocament de les muralles a mitjans del segle XIX va permetre eixamplar-la i convertir-la en una ciutat moderna.

Uns dies més tard, també ens van visitar els alumnes de 5è curs de l’Escola Frederic Godàs. Aquests van aprofitar la visita que realitzen al Palau de la Paeria per conèixer de més a prop la professió d’arxiver. Tot i que van ser un grup força nombrós van estar molt atents a les nostres explicacions i en tot moment es van mostrar molt participatius.

Amb aquestes dues escoles tanquem les visites que aquest curs 2018-2019 hem realitzat a l’arxiu.

Aquesta és una activitat que ens permet fer visible la nostra professió als escolars, i transmetre’ls  la importància que té la preservació i conservació del patrimoni documental per tal de poder explicar la història

Si esteu interessats a visitar l’Arxiu i descobrir tot allò que s’hi fa, us podeu posar en contacte amb educació@paeria.cat.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida