Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L'Arxiu de la Ciutat digitalitza la revista Ressò de Ponent

L'Arxiu de la Ciutat digitalitza la revista Ressò de Ponent

Data: 28/07/2023

L’estiu del 2022 l’Ateneu Popular de Ponent feu donació a l’Arxiu Municipal de 164 números de la revista Ressò de Ponent, exemplars publicats entre els anys 1981 i 2011.

Anys enrere l’Arxiu conservava la capçalera completa, però el juliol de 2013, a causa de la inundació que patírem en un dels dipòsits de documents aquesta es va veure afectada i es va perdre tota la col·lecció. Gràcies a la generositat dels membres de l’Ateneu, l’Arxiu ha recuperat aquest fons hemerogràfic tan significatiu per redescobrir la història més recent de la ciutat.

En l’acte de donació l’Arxiu va adquirir, davant dels representants de l’entitat, el compromís de dur a terme la digitalització completa de la capçalera, amb l’objectiu de difondre la memòria històrica de la ciutat. L’Arxiu no sols té la voluntat de conservar i preservar els números originals, en paper, de la col·lecció sinó que també l’ha posat a l’abast de tota la ciutadania a través de l’Arxiu Digital de la seva pàgina web.

La digitalització de la totalitat dels 211 números de la capçalera, composta pels números donats per l'Ateneu més el que conservava l'Arxiu, facilitarà la recerca i contribuirà al coneixement de la tasca cultural, educativa i pedagògica de l’Ateneu Popular de Ponent i de la ciutat de Lleida.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida