Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies La documentació de l’Arxiu Municipal a les 7es Jornades d’Estudis del Segrià

La documentació de l’Arxiu Municipal a les 7es Jornades d’Estudis del Segrià

 

El passat dissabte dia 16 de novembre es van celebrar, a Puigverd de Lleida, les 7es Jornades d’Estudis del Segrià, organitzades pel Centre d'Estudis Comarcals del Segrià.

En aquesta ocasió, moltes van ser les comunicacions que van emprar documentació de l’Arxiu Municipal per realitzar les dites investigacions i els posteriors articles que es publicaran en el proper número de la revista Shikar.

En primer lloc, es va presentar l’estudi realitzat per l’Andrés Pla i el Marc Sans sobre Els inicis de l’electricitat a la Lleida, on mostraren com fou el procés de l’arribada del servei elèctric a la ciutat.

A continuació, la sra. Zenith Escolà exposà el treball titulat L’Orde dels Trinitaris a Lleida durant el segle XIX, la seguí l’estudi escrit per en Josep Varela sobre la figura d’Antoni Sabater i Mur, mestre del Liceu Escolar. Destacar també el treball presentat per la Iolanda Enjuanes i el Guillem Roca, sota el títol 1716: Un retrat de la ciutat de Lleida a través dels documents de l’Arxiu Municipal.

Les jornades van començar a les 9 del matí i s’allargaren fins a les 6 de la tarda. Com ja és costum, al migdia es va aprofitar per fer una parada en la qual els participants pogueren fer una breu visita al centre de la vila i dinar plegats.

En les dites jornades es van pronunciar unes paraules de record al company i amic Albert Barrufet, que ens va deixar el passat mes d’octubre i que havia participat en les jornades de l’any 2016 amb l’article dedicat al plànol geomètric de la ciutat de Lleida de Josep Fontserè de 1865. Gran geògraf i millor persona va destacar sempre per la seva professionalitat i les ganes sempre de col·laborar.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida