Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Arxiu Municipal difon, a través de la seva web, la revista esportiva Rumor

L’Arxiu Municipal difon, a través de la seva web, la revista esportiva Rumor

Data: 11/08/2023


Fruit de la donació que feu l'any 2004 el senyor Josep Maria Baldomà Duaigües de la revista Rumor a l'Arxiu de la Ciutat, avui podem posar a l'abast de tothom, en format digital, aquesta revista esportiva.
Amb 310 números aquest setmanari esportiu engegava una etapa informativa el gener de 1964 i omplia un buit d'informació sobre l'esport que perdurà fins a l'estiu de 1970. El seu director, Eduardo Chimenos, explicava en l'editorial del primer número, que es tractava quasi d'un deure moral que un setmanari esportiu tractés de primera mà l'esport de Lleida. És cert que no sols es centrava en la capital de la Terraferma, però aquest sí que era l'objectiu principal del setmanari. Tot i que el futbol era l'esport estrella, se centrava també en altres disciplines i competicions, que de forma cada vegada més majoritària, es practicaven a la ciutat com foren el bàsquet, el tenis, la natació o l'atletisme. Tots tenien cabuda entre les pàgines del setmanari que pretenia realçar la diversitat esportiva de la ciutat de Lleida i part de la província.
Avui posem a l'abast del ciutadà els 150 primers números a través del nostre Arxiu digital. Tot aquell que hi accedeixi podrà consultar tota la informació esportiva entre les pàgines de Rumor de principis de 1964 al febrer de 1967.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida