Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Arxiu de la Ciutat reprodueix plànols de gran format

L’Arxiu de la Ciutat reprodueix plànols de gran format

Data: 19/08/2023
L’Arxiu de la Ciutat reprodueix plànols de gran format

Foto: Jordi V. Pou

Bé és sabut que entre els principals objectius de les tasques dels arxivers està el de difondre i garantir l’accés a la documentació que custodien. Sovint per garantir la conservació dels originals, si aquests es troben en mal estat, els arxivers ens veiem obligats a excloure’ls de la consulta, evitant així els riscs que comporten la manipulació i l’exposició a determinats paràmetres ambientals. El mateix passa amb aquella documentació d’especial rellevància la qual s’exclou de préstec per evitar el seu deteriorament.

Per poder garantir l’accés a tot l’exclòs de préstec els arxivers realitzem el que anomenem còpies de consulta o de substitució. I, les còpies fotogràfiques, a gran resolució, en són un clar exemple.

Amb motiu del dia mundial de la fotografia, que se celebra cada 19 d’agost, us informem que fa unes setmanes, l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració del fotògraf Jordi V. Pou, vam estar fotografiant plànols, molts d’ells de gran format, de finals del segle XIX i principis del s. XX. Els quals tant per la seva rellevància per al coneixement de l’evolució urbanística de la ciutat, les seves mesures, els suports, majoritàriament paper vegetal o paper tela, i l’estat en què es troben els originals els feren a ser reproduïts per aquest mitjà i d’aquesta manera garantir-ne l’accés a ciutadans i investigadors que en puguin estar interessats.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida