Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Arxiu de la Ciutat i l’Aplec del Caragol

L’Arxiu de la Ciutat i l’Aplec del Caragol

Els fons documentals conservats a l'Arxiu de la Ciutat permeten redescobrir el paper que ha jugat l'Aplec del Caragol en la història de la ciutat.

 

Per primer cop des de la seva creació, les circumstàncies han provocat que l’Aplec del Caragol no se celebri durant el mes de maig i s’hagi hagut de posposar fins al mes d’octubre.

En aquesta ocasió l’Arxiu Municipal us presenta unes fotografies de l’Aplec de Caragol de l’any 2009, que a mode simbòlic fan de testimoni de la documentació, cartells, fotografies, vídeos… que es conserven en els fons documentals de l’Arxiu. Aquesta documentació ens permet recórrer i redescobrir el que ha estat i és per la ciutat la celebració d’aquesta multitudinària festa gastronòmica.

Des dels seus inicis al xoperal del riu Segre, l’any 1980 fins a l’actualitat, als Camps Elisis, l’Aplec ha esdevingut una gran festa ciutadana, la unió dels lleidatans, participant en una de les més del centenar de colles, i els caragols s’han convertit en tot un fenomen social, conegut arreu.

Aquest any hauríem de celebrar la 41a edició, esperem que per la tardor ens puguem retrobar tots als Camps Elisis per gaudir plegats de la celebració i d’aquesta festa que forma part ja de la identitat de la ciutat.

Les circumstàncies que estem vivint ens han obligat a tancar al públic l’Arxiu, però un cop tot això passi podeu venir a visitar-nos i descobrir tota aquesta documentació.

Us recordem que si necessiteu consultar els nostres fons, us podeu posar en contacte amb nosaltres mitjançant el correu arxiu@paeria.es.

 

copy_of_IMG_2717.jpg


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida