Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Arxiu conservarà tota la documentació del cos de bombers de gestió municipal (1841-2006)

L’Arxiu conservarà tota la documentació del cos de bombers de gestió municipal (1841-2006)

Data: 10/03/2023

El Servei del Cos de Bombers neix a la ciutat de Lleida el 1840 amb la redacció del primer reglament d’ordenació del cos. Aquest servei de gestió municipal perdurà fins al 9 de febrer de 2006, moment en què se signà conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Lleida per a la integració en la Generalitat de Catalunya del personal del cos de bombers de l’Ajuntament. Això posà fi a la gestió municipal dels bombers de la ciutat i deixant enrere més de cent seixanta anys d’història lligada a la institució.

Fou fruit de la investigació sobre la Història del cos de bombers de Lleida que engegà, en el nostre Arxiu, l’historiador i bomber Leonard Jové, quan es localitzà, en l’actual seu del Parc de Bombers, una documentació municipal, dels anys setanta i vuitanta del segle passat. Aquesta investigació acabaria convertint-se en la seva tesi doctoral i en el guanyador del 32è premi Josep Lladonosa d’estudis d’història local.

Exactament, estem parlant de 350 imatges, entre fotografies i negatius, alguns dels expedients personals de bombers que van formar la plantilla entre els anys 70 i 80, i documentació varia en relació amb la tasca duta a terme pel col·lectiu durant els últims anys del segle XX.

Amb aquesta donació podem dir que l’Arxiu de la Ciutat conservarà tota la documentació del Cos de Bombers de Lleida del període en què aquest va ser servei municipal.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida