Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’AML s’adhereix a les campanyes de recuperació de materials de l’1-O

L’AML s’adhereix a les campanyes de recuperació de materials de l’1-O

L’Arxiu Municipal de Lleida s’uneix a la campanya endegada des de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya per instar al conjunt de la ciutadania a documentar i preservar evidències sobre el moviment social i polític que està suposant el Referèndum de l’1 d’octubre.

Com a professionals del món dels arxius oferim la nostra experiència i coneixements per recuperar tot aquell document, textual o gràfic generat o recollit pels ciutadans, associacions o entitats durant aquests dies, per poder garantir entre tots la preservació de la memòria perquè passi el que passi, puguem garantir el dret democràtic d’accés a una informació fiable i veraç, contribuint d’aquesta forma a la tan desitjada transparència administrativa i institucional.

Des de l'Arxiu Municipal us convidem que ens feu arribar tot aquell material gràfic enregistrat i/o rebut (vídeos, fotografies, cartelleria, manifests…) aquestes darreres setmanes a arxiu@paeria.cat.

Amb poc més de tres setmanes, ja són més de cinquanta els centres d’arxiu i institucions que s’han adherit a la iniciativa #ArxivemElMoment, impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya.

Arxius públics, associacions professionals, mitjans de comunicació, centres d’ensenyament i universitats, tots ells situats arreu del territori català, s’ofereixen a la ciutadania per recollir i conservar els testimonis audiovisuals i gràfics relacionats amb els esdeveniments succeïts al voltant del referèndum celebrat el passat 1 d’octubre a Catalunya.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida