Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Ja podeu consultar en línia les actes del Ple de 1875 a 1882

Ja podeu consultar en línia les actes del Ple de 1875 a 1882

L'Arxiu Municipal de Lleida, amb el suport de la Secretaria General de l'Ajuntament de Lleida, posa a l'accés de tothom, a través del nou Arxiu Digital del web de l’Arxiu (Cram Consulting SL), les actes dels Plens celebrats durant els anys 1875 i 1882 i les de la Junta Municipal de 1875 a 1880.

Són aquests els anys de la restauració borbònica, i el regnat d’Alfons XII. Amb el nou règim es renovaren les institucions municipals i, la política, fins ben traspassat el segle XX, va viure una dinàmica d’alternança de partits, entre conservadors i lliberals, com passava a la resta del país. Aquests canvis queden reflectits en les actes i acords dels plens municipals.

El 15 de gener de 1875 el Ple de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde Jaime Campmany i Sandiumenge acordà retirar la placa de la pl. de la República, actual pl. Sant Joan, la qual passà a nomenar-se pl. Constitució, nom que mantindrà fins al 1936.

En aquells anys la ciutat continuà eixamplant-se i, com mostren les actes, des de l’Ajuntament es prosseguí amb tasques de millora urbana, com els projectes d’expansió de la xarxa de clavegueram, d’alineació dels carrers o la inauguració de l’escorxador del camí de la Mariola, a la zona de l’actual c/ Lluís Companys.

En els darrers temps, des de l'Arxiu estem treballant per donar un important impuls a la digitalització i difusió de les actes municipals amb l'objectiu de facilitar la consulta d'aquests documents fonamentals per estudiar la història de la Paeria i de la ciutat de Lleida. Els treballs de digitalització els ha dut a terme l'empresa IMTHE– Tratamiento y Gestión documental SL.[IEA1]


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida