Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Finalització dels treballs de digitalització de la capçalera del Nou Diari

Finalització dels treballs de digitalització de la capçalera del Nou Diari

Data: 30/11/2022

Com ja saps, des de fa molts anys l’Arxiu Municipal du a terme la tasca de digitalització de les capçaleres del fons de l’hemeroteca municipal. En aquesta ocasió ens és grat d’anunciar-te que ja hem finalitzat la digitalització del Nou Diari, un diari de periodicitat diària, que donava continuïtat al Diari de Lleida.

Del darrer període que estava pendent, de novembre de 1993 a març de 1994, s’han digitalitzat 6224 pàgines d’un total de 123 números, de l’edició de Lleida del Nou Diari.

Al desembre de 1993 vam poder llegir, entre d’altres, com Lleida havia quintuplicat en dos anys les exportacions de vi, gràcies a la denominació d’origen Costers del Segre, també fou notícia que la Paeria acordà congelar durant tres anys el preu de l’aigua i que la Universitat es plantejava enderrocar completament l’antic edifici de Magisteri del c/ Sant Martí.

L’any 1994 s’inicià amb la major nevada viscuda al Pirineu en cinquanta anys i amb xifres rècords d’esquiadors a les estacions d’esquí. I l’inici de les obres de construcció del pont de Pardinyes, del qual al març ja es podia veure el primer pilar.

Però si per alguna cosa van destacar els anys 1993 i 1994 va ser pel retorn de la Unió Esportiva Lleida a la primera divisió del futbol nacional. I, sobretot es recorda la fita futbolística que va tenir lloc el 6 de març, quan l’equip de futbol donà la campanada guanyant al Reial Madrid al Camp d’Esports, derrota que allunyà als blancs dels primers llocs de la classificació.

 

Els treballs de digitalització han anat a càrrec de l’empresa IMTHE Tratamiento y Gestión Documental SL.

Aquests volums, com la resta de premsa ja digitalitzada, la pots consultar a l’Arxiu Digital i descobrir l’important nombre de capçaleres de l’hemeroteca municipal.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida