Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Els inicis del Museu d’Art Jaume Morera a través dels documents de l’arxiu 1917-1934 - Dia Internacional dels Arxius 2017

Els inicis del Museu d’Art Jaume Morera a través dels documents de l’arxiu 1917-1934 - Dia Internacional dels Arxius 2017

El passat divendres 9 de juny vam celebrar el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la commemoració de l’aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA-ICA), òrgan que vetlla per la gestió dels arxius de tot el món des de l’any 1948.

L’Arxiu municipal va afegir-se un any més a aquesta celebració, compartint-la amb els companys de la Paeria. A diferència d’anys anteriors, en aquesta ocasió vam preparar una activitat diferent.

Com ja sabeu aquest any, el Museu d'Art Jaume Morera celebra el centenari de la seva creació i vam decidir organitzar una activitat conjunta en col·laboració entre dos equipaments culturals municipals responsables de vetllar i conservar patrimoni: artístic i documental de la nostra institució i en conseqüència de la nostra ciutat.

L’acció consistí en un recorregut a través dels documents conservats a l’Arxiu referents als inicis del Museu d’Art Jaume Morera (1917-1934). Els documents com a fonts primàries d’informació, han estat i són els testimonis del desenvolupament de la nostra història; sense aquests no es podria argumentar, ni es podria elaborar cap discurs.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida