Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Els Arxius de la ciutat iniciem el "Club de lectura de documents"

Els Arxius de la ciutat iniciem el "Club de lectura de documents"

Data: 24/03/2023

El 19 d'abril els arxius de la ciutat engeguem una nova aventura conjunta. Durant un mes i mig portarem a cap una altra manera de conèixer els documents que conservem, mitjançant un club de lectura de documents històrics.

En aquesta nova aventura estem involucrats tots els arxius de la ciutat: l'Arxiu Històric, l'Arxiu Diocesà, l'Arxiu Municipal, l'Arxiu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Arxiu Capitular, l'Arxiu de la Diputació i l'Arxiu de la Universitat.

Un dels objectius de la feina dels arxivers és difondre els nostres fons documentals i apropar-los als ciutadans, amb el Club de Lectura es pretén descobrir aspectes de la història de la ciutat a partir d'allò que ens diuen antics documents. Totes les trobades giraran entorn el tema de la vida quotidiana i la mort.

En aquesta primera edició realitzarem una única sessió per arxiu, que tindrà lloc els dimecres de 17 h a 18.30 h. La primera serà el 19 d'abril i la darrera el 31 de maig. La sessió en què ens trobarem a l'Arxiu Municipal es realitzarà el dimecres 3 de maig.

Totes les sessions seran gratuïtes, això sí, cal fer inscripció prèvia perquè les places són limitades. Us poden inscriure a través del correu electrònic info@ateneulleida.cat especificant dades personals i en quina o en quines sessions es vol participar; aquesta quedarà confirmada amb la recepció del correu de confirmació. El període d'inscripció s'iniciarà el 24 de març i finalitzarà el 14 d'abril.

El 7 de juny, i coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius, farem una visita conjunta al cementiri de Lleida, que tindrà una durada aproximada d'1 hora i 30 min., i que es realitzarà en el mateix horari que totes les sessions anteriors. Aquesta serà una jornada oberta a tothom en què no caldrà inscriure's prèviament i servirà per tancar la primera edició d'un viatge que esperem que sigui del grat per a tothom i que d'alguna manera els arxius contribuïm a fomentar la lectura de documents que expliquen el nostre passat.

Descarrega't el programa i el calendari de les sessions.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida