Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El fons Andreu Boté Baró s'incorpora als fons de l'Arxiu de la Ciutat

El fons Andreu Boté Baró s'incorpora als fons de l'Arxiu de la Ciutat

Donació per part d'Andreu Boté Baró d'un fons fotogràfic format per 103 fotografies, 309 negatius i 168 diapositives, amb imatges de fets rellevants de la ciutat de Lleida entre 1976 i 1982.

El dijous 2 de juny Andreu Boté feu donació del seu fons fotogràfic a l’Arxiu Municipal de Lleida. En concret donà 103 fotografies, 309 negatius i 168 diapositives. Totes elles realitzades a la ciutat de Lleida entre 1976 i 1982.

Andreu Boté Baró neix a Bellvís el 1952 i tot i no exercir mai com a fotògraf professional va ser la seva afició des de ben jove. Com a autor de les instantànies copsà moments històrics tan significatius i rellevants de la nostra ciutat com poden ser la visita dels reis d’Espanya el febrer de 1976, la celebració pels carrers de la ciutat de la Diada de Catalunya l’11 de setembre de 1977, el recital que va dur a terme Lluis Llach el 10 maig de 1980 a la Seu Vella o la lectura com a pregoner de Josep Tarradellas en el marc de la dita Festa Major que es portà a cap entre el 7 i l’11 de maig de 1980. Un altre esdeveniment que també retratà Andreu Boté va ser la riuada de 1982 entre els dies 7 i 8 de novembre, que va esdevenir un dels episodis catastròfics més recordats entre els ciutadans de la Terra Ferma. Precisament aquest any commemorarem els quaranta anys de l’efemèride.

La dècada dels setanta fou per a la fotografia un verdader moment creatiu en tot el territori i Lleida no fou una excepció. És en aquell moment que neix la Societat Fotogràfica de Lleida i Andreu Boté en fou soci. La dita societat va sorgir amb la idea d’aglutinar l’afició de la fotografia creant un espai de creació, difusió i d’ensenyança. Boté en formà part com a membre, participant en diversos concursos de la mateixa agrupació, també impartiria alguns dels cursos de revelatge en blanc i negre i fins i tot arribà a formar part de la mateixa Junta Directiva a principis dels anys vuitanta. Llavors la seu de la Societat es trobava en un pis del c/ Major núm. 70.

Les imatges del fons Andreu Boté Baró suposen un testimoni gràfic d’un moment concret de la vida de molts lleidatans i lleidatanes que visqueren entre el final de la dècada dels anys setanta i principis dels vuitanta del segle passat. Aquestes serviran per testimoniar com fa quasi cinquanta anys la ciutat de Lleida convivia i es relacionava.

Aquest fons, com tots els fons de donacions particulars, també passarà a formar part del fons de l’Arxiu de la Ciutat engrandint encara més el patrimoni documental de la ciutat de Lleida.

 


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida