Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Donació de documentació de les Escoles Bressol Grimm i Vailet

Donació de documentació de les Escoles Bressol Grimm i Vailet

En els darrers mesos l’Arxiu Municipal ha rebut la donació de la documentació de les escoles bressol Grimm i Vailet.

Aquesta documentació ens permet descobrir l’evolució de l’educació infantil a la ciutat, des dels anys vuitanta fins a l’any 2007, moment en què s’integraren a la xarxa d’escoles bressol municipals. El concert amb l’Ajuntament durà fins a l’any 2021, moment en què les escoles tancaren de manera definitiva.

La documentació que han donat a l’Ajuntament correspon, als anys 1980-2006, període anterior al concert municipal i moment en què aquestes escoles exercien com entitats privades.

Aquesta etapa pren una especial rellevància perquè mostra els canvis en els models pedagògics i educatius. Des d’un principi ambdues escoles es van definir com a escola bressol i es basaven en objectius educatius definits per edats i per interessos; d’acord amb el moviment pedagògic en el qual les escoles bressol eren alguna cosa més que el conegut tradicionalment com a “guarderies”. Els aprenentatges es duien a terme mitjançant el joc i les rutines diàries que ajudaven als infants en el seu desenvolupament i en la seva autonomia personal, i es partia de la idea que tots els moments del dia formaven part de la tasca educativa.

Als anys vuitanta, es lluità per assolir el propòsit que aquesta etapa de la formació dels infants fos considerada com una etapa educativa més i no solament assistencial, i amb aquest propòsit es creà la coordinadora d’escoles bressol privades de Lleida junt amb tres escoles més.

En tots dos casos, tant la documentació de l’Escola Bressol Vailet com la de l’Escola Bressol Grimm, tenen continuïtat i es complementen amb la documentació transferida a l’Arxiu, des de la regidoria d’Educació i que correspon a l’etapa en què van gaudir del concert municipal fins al seu tancament definitiu.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida