Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Digitalització del Nou Diari de 1993

Digitalització del Nou Diari de 1993

L'Arxiu Municipal continua amb la tasca de digitalització dels diaris de l’hemeroteca.

En aquest cas l’objecte de la digitalització és la capçalera Nou Diari, un diari de peridicitat diària que tenia com a director a Ramon Badia i que tenia una continuïtat amb el Diari de Lleida.

Durant aquest període s’han digitalitzat un total de 14.251 pàgines d’un total de 296 volums del Nou Diari (edició Lleida) entre abril i novembre de 1993.

Els principals esdeveniments d’aquestos mesos van ser la sortida de la Vuelta Cicilista a Espanya, així com el canvi de rector a la Universitat de Lleida, amb l’elecció de Jaume Porta. També es van celebrar les eleccions generals el 6 de juny, amb una victòria del PSOE de Felipe González, tot i patir un fort descens. De totes formes, el gran esdeveniment amb un gran impacte a la ciutat, va ser l’ascens de la UE Lleida a Primera Divisió, després d’una victòria 3-0 davant del Badajoz.

Els treballs de digitalització han anat a càrrec de l’empresa IMTHE Tratamiento y Gestión Documental SL.

Aquests com la resta de premsa ja digitalitzada es pot consultar en l’aplicació informática del  web de l’Arxiu, des d’on la ciutadania té l’oportunitat de descobrir els diaris de l’hemeroteca municipal.

 


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida