Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Digitalització del Diario de Lérida de 1990 a maig de 1991

Digitalització del Diario de Lérida de 1990 a maig de 1991

L'Arxiu Municipal continua amb la tasca de digitalització dels diaris de l’hemeroteca.

Durant aquests darrers mesos s’han digitalitzat 18.496 pàgines d’un total de 471 volums del Diario de Lérida des de 1990 a maig de 1991.

Mentre el món vivia la reunificació d'Alemanya (3 d’octubre de 1990), el desmembrament de la Unió Soviètica (1991) i observava estupefacte els fets el conflicte bèl·lic de la guerra del Golf, Lleida vivia una etapa de canvis urbanístics i d’esdeveniments culturals.

El maig de 1990, se celebrava a la ciutat la primera edició de la Fira Internacional de Teatre de Titelles de Lleida, amb el propòsit d'esdevenir una plataforma de mercat per a la professió titellaire i de divulgació artística. I, el 1991 s’iniciaven les obres del projecte de canalització del riu Segre i s’anunciava la construcció del tercer pont.

L’any 1990 també fou l’any en què es creà la marca turística Ara Lleida, la qual neix per iniciativa del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb l’objectiu de promocionar el territori de la província i donar-lo a conèixer arreu.

I, en aquells anys la Paeria de Lleida fou la primera de tot l’estat espanyol en crear la figura del Síndic de Greuges Municipal, consolidant la democràcia de proximitat que es fa des de les administracions locals.

 

Els treballs de digitalització han anat a càrrec de l’empresa IMTHE Tratamiento y Gestión Documental SL.

 

Aquests com la resta de premsa ja digitalitzada es poden consultar en l’aplicació informàtica del web de l’Arxiu, des d’on la ciutadania té l’oportunitat de descobrir els diaris de l’Hemeroteca Municipal.

 

 


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida