Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Digitalització del Diari de Lleida de juny de 1991 a juny de 1992

Digitalització del Diari de Lleida de juny de 1991 a juny de 1992

Digitalització del Diari de Lleida / Diario de Lérida per part de l'Arxiu Municipal de Lleida.

L'Arxiu Municipal continua amb la tasca de digitalització dels diaris de l’hemeroteca.

Durant aquests darrers mesos s’han digitalitzat 15.492 pàgines d’un total de 451 volums del Diari de Lleida de juny de 1991 a juny de 1992.

A nivell internacional el món vivia amb expectació l’inici de les guerres de l’antiga Iugoslàvia, amb el conflicte armat a Eslovènia i Croàcia. Mentrestant, a la Unió Soviètica la inestabilitat política es feia evident amb l’intent de cop d’estat l’agost de 1991 i es confirmava la seva desintegració.

A Catalunya les eleccions celebrades el 15 de març de 1992 van marcar una fita important, i Convergència i Unió, amb Jordi Pujol al capdavant, va tornar a guanyar per majoria absoluta.

En canvi a Lleida l’impacte de la mala campanya de la fruita va afectar l’economia lleidatana. A més, a nivell urbanístic es va inaugurar la plaça de la Constitució, coneguda popularment com a plaça del Clot de les Granotes. També va esdevenir una fita important per a la ciutat la creació de la Universitat de Lleida a finals de l’any 1991. Per últim, cal destacar el canvi de denominació de la província, que oficialment va passar a denominar-se Lleida el febrer de 1992.

Els treballs de digitalització han anat a càrrec de l’empresa IMTHE Tratamiento y Gestión Documental SL.

Aquests com la resta de premsa ja digitalitzada es poden consultar en l’aplicació informàtica del web de l'Arxiu, des d’on la ciutadania té l’oportunitat de descobrir els diaris de l’Hemeroteca Municipal.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida