Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Dia Internacional dels Arxius 2019: La construcció del canal de Seròs i la vaga de la Canadenca

Dia Internacional dels Arxius 2019: La construcció del canal de Seròs i la vaga de la Canadenca

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius aquest any 2019 l’Arxiu Municipal de Lleida va organitzar una activitat conjunta amb el Museu de l’Aigua.

Com és ja costum, des de l'Arxiu vàrem voler posar èmfasi en el concepte de patrimoni i també en el de la col·laboració entre diferents equipaments culturals municipals. Aprofitant la commemoració del centenari de la vaga de la Canadenca de 1919, li vam demanar al tècnic del Museu de l’Aigua, Marc Sans, si ens podia fer les explicacions pertinents. En aquesta ocasió, vam oferir als usuaris i companys/es de l’Ajuntament l’oportunitat de descobrir el perquè de la construcció del Canal de Seròs i tota la transformació que aquesta obra va suposar per a la ciutat i ho vàrem fer a partir de documents conservats a l’Arxiu, els quals van servir de base perquè el Marc articulés el seu relat.

Amb aquest pretext, l’Arxiu de la Ciutat vol mostrar no sols el seu patrimoni documental sinó fer-ne partícip als usuaris que s’apropen fins aquí, i conscienciar-los que dit patrimoni forma part de la història de la nostra ciutat, enriquint així el seu passat, i fer palesa  la necessitat de preservar-lo.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida