Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Presentació de la web de les persones funcionàries depurades de l’Ajuntament de Lleida (1938-1941)

Presentació de la web de les persones funcionàries depurades de l’Ajuntament de Lleida (1938-1941)

Data: 03/04/2023

El dilluns 3 d’abril de 2023, amb motiu del vuitanta-cinc aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, l’Arxiu Municipal presenta a la seva pàgina web els resultats del treball de recerca que el darrer any han dut a terme conjuntament el senyor Jesús Gutiérrez, exsecretari de la corporació i els tècnics de l’Arxiu Municipal, amb el propòsit d’identificar les persones funcionàries municipals que foren víctimes de la repressió franquista i quin procediment van patir.

Aquest treball cerca poder restituir la dignitat de les víctimes, posar a l’abast dels ciutadans la identitat dels que foren represaliats i represaliades pel govern franquista i, donar a conèixer a la població la cruesa i arbitrarietat d’uns fets que van marcar la realitat de l’administració durant molts d’anys.

Amb aquest mateix objectiu, en el Ple municipal del divendres 31 de març de 2023 es donà compte del caràcter il·legal i radicalment nul de les sancions imposades als funcionaris de l’Ajuntament de Lleida, pels seus ideals polítics contraris al règim, tal com indica l’article 4.1 de la llei 20/2022, de 19 d’octubre, de Memòria Democràtica.

Si voleu descobrir més sobre els procediments de depuració de les persones funcionàries de l’Ajuntament de Lleida, visita la pàgina web i el cercador. I, si estàs interessat a explotar les dades resultants d’aquesta recerca, te les pots descarregar tant des del cercador com directament del portal de dades obertes de l’Ajuntament.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida