Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Consulta en línia de les Actes del Ple de 1973

Consulta en línia de les Actes del Ple de 1973

Data: 08/02/2023

L'Arxiu Municipal de Lleida, amb el suport de la Secretaria General de l'Ajuntament de Lleida, posa a l'accés de tothom, a través de l’Arxiu Digital del web municipal, les actes dels Plens Ordinaris i Extraordinaris celebrats durant l'any 1973.

En la seva lectura podem descobrir, que fou durant 1973 quan se cediren els terrenys per a la construcció de l’Escola d’Enginyeria Tècnica Agrícola de l’Estudi General de Lleida i les finques del Secà de Sant Pere on edificar la casa quarter de la Guàrdia Civil.

Fou l’any en què es concedí la medalla de plata al cronista oficial de la ciutat Josep Lladonosa i Pujol i que s’aprovaren les obres de l’aparcament subterrani de l’aleshores coneguda com a plaça Espanya, actualment la plaça Sant Joan, obres que es perllongarien durant molts anys i donarien molt a parlar per l’aparició de restes arqueològiques.

1973 es caracteritzà, també, per ser un any de millores urbanístiques, per la construcció del pont sobre el ferrocarril de l’av. Alcalde Recasens, avui en dia c/ Rosa Parks, i per l’adquisició de parcel·les al polígon Santa Maria de Gardeny per a la construcció d’habitatges de caràcter social.

Des de l'Arxiu continuem treballant amb l'objectiu de facilitar la consulta d'aquests documents fonamentals per estudiar la història de la Paeria i de la ciutat de Lleida. Els treballs de digitalització els ha dut a terme l'empresa IMTHE–Tratamiento y Gestión documental SL.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida