Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Cloenda del Club de lectura de documents. Visita al cementiri de Lleida

Cloenda del Club de lectura de documents. Visita al cementiri de Lleida

Data: 09/06/2023
Cloenda del Club de lectura de documents. Visita al cementiri de Lleida

Autor: Tony Alcántara

Com a cloenda de la primera edició del Club de Lectura de Documents organitzat pels diferents arxius de la ciutat de Lleida que girava entorn de la mort, i coincidint amb la setmana internacional dels arxius, vam organitzar una visita al cementiri de Lleida el passat dimecres 7 de juny.

En la visita, en la qual van participar una seixantena de persones, vam poder fer un recorregut historicoliterari pel departament de Sant Anastasi, el més antic del recinte, en el que vam poder observar entre altres coses, la creu de terme, la placa de benedicció del bisbe Torres datada el febrer de 1810 i que, des mitjan segle XIX, es pot contemplar a la part dreta de l’antiga porta d’accés al cementiri. També vam poder posar l’ull a l’interior del panteó d’Enric Nuet, visitar la tomba de Lluis Roca i Florejachs i admirar alguns dels relleus en pedra dels escultors Jaume Gort i Víctor Manuel Pallarés Caballé.

També vam poder accedir a la petita capella on es conserven, penjades en les parets, les làpides més antigues del cementiri. Vam poder llegir algunes de les inscripcions més boniques que alguns marits dedicaren a les seves esposes mortes a mitjans del segle XIX. Després vam passejar fins al departament de Santa Cecília, on vam realitzar una visita més artística i on vam contemplar la porxada decimonònica de l’arquitecte Ramon Portusach, la nova ubicació del nínxol de Ricard Viñes i també vam poder admirar els panteons més bells d’aquest departament.

La visita serví per posar en valor el patrimoni històric de la nostra ciutat mostrant espais desconeguts i que malauradament moltes vegades passen desapercebut als ulls dels visitants.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida