Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Cartell de Carnaval de 1919

Cartell de Carnaval de 1919

 

Any rere any el Carnaval arriba com una ràfega d’aire fresc i divertit que contagia a tothom amb la seva alegria, disbauxa i creativitat; és una gran invitació a mirar la realitat a través d’un filtre optimista, irònic i divertit. És temps de disfresses, de màscares i de transformació de la identitat de petits i grans.

L’Arxiu Municipal se suma també a aquesta festa presentant-vos el cartell de les Festes de Carnaval de 1919. Ara fa tot just un segle la ciutat s’engalanava i disfressava per compartir uns dies de diversió, previs a les privacions de la quaresma.

El cartell ens mostra una colla de gent, amb actitud distesa, lluint llampants disfresses, en el que sembla ser una rua, anant cap a l’envelat on havien de tenir lloc els diferents balls.

Destacar el fet que el cartell recorda la prohibició que els homes llueixin màscares “caretes”, segurament com a mesura de seguretat. I indica també les 3,5 ptes. que costava gaudir de l’esdeveniment i els llocs en què es podia adquirir l’abonament als Balls Públics.

El cartell de grans dimensions,1,30 x 0,95 m, està signat per E. Trilles i fou imprès a la Impremta Sol y Benet de la ciutat.

Han passat cent anys, i la ciutat de Lleida continua, com cada any, celebrant i gaudint de la festa.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida