Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Amb ànima de dona - Imatges del record femení

Amb ànima de dona - Imatges del record femení

L’Arxiu Municipal ha volgut sumar-se a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. En col·laboració amb la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, ha realitzat una activitat en què vol ressaltar la presència de la dona al llarg dels temps  i en totes les activitats de la vida mitjançant documents gràfics que formen part del patrimoni documental familiar.

 

L’ACTIVITAT

S’ha reunit a set dones de més de 70 anys les quals han aportat una fotografia cadascuna d’elles dels anys 40-50, en la que la dona és protagonista. S’han anat projectant una a una alhora que cadascuna de les dones, menys la propietària de la mateixa, anaven descrivint el que veien en la imatge. En acabar, la propietària ha relatat la fotografia. Això ha donat lloc a una conversa molt enriquidora per a totes, ja que han anat desgranant vivències i al mateix temps han aportat informacions de tota mena: geogràfic, de moda, de quotidianitat, professions, etc.

 

L’OBJECTIU

A partir dels documents aportats, en aquest cas fotografies, i d’acord amb la celebració del dia Internacional de la dona, hem aconseguit reunir dones lleidatanes en l’Arxiu de la ciutat, aportant documents que formen part del patrimoni documental familiar. Des de l’Arxiu hem fet èmfasi en la importància de conservar aquest patrimoni que forma part de la història ciutadana, i obrint-nos a la possibilitat de rebre aquests documents per tal de conservar-los i elevar el seu valor fent-ne difusió.

 

 


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida