Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies 33è Premi Lladonosa “Les olors de la Lleida medieval”, d’en Guillem Roca Cabau

33è Premi Lladonosa “Les olors de la Lleida medieval”, d’en Guillem Roca Cabau

Data: 24/04/2023
33è Premi Lladonosa “Les olors de la Lleida medieval”, d’en Guillem Roca Cabau

Autor: Mario Gascón

Any rere any, cada 23 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi, el diari La Mañana regala el llibre amb la publicació del treball de recerca guanyador del Premi Lladonosa d'Història Local dels Països Catalans.

L’any 2023, el 33è Premi Lladonosa l’ha obtingut el doctor en Història Medieval Guillem Roca Cabau amb l’obra “Les olors a la Lleida Medieval”, on analitza i ens presenta les mesures de salubritat a la ciutat entre el segle XIII i el segle XV. Destaquem que gran part del treball de recerca realitzat per en Guillem l’ha dut a terme a partir de la documentació conservada a l’Arxiu Municipal de Lleida, la qual li ha permès endinsar-se en la quotidianitat de la Lleida medieval.

L’estudi guardonat és fruit de la tesi doctoral amb el títol “Salubritat i salut pública a la Lleida baix medieval: la gestió dels espais públics, la pobresa i els hospitals”, i en ell ens mostra com en aquells segles, a Lleida, ja es van començar a instaurar mesures higièniques que milloraven les condicions sanitàries de la població, obrint la ciutat als corrents de la medicina moderna.

Ja ho sabeu, si esteu interessat a endinsar-vos en la història a través d’un mitjà tan característic com les olors no dubteu a fer-vos amb un dels exemplars que podeu trobar junt al diari La Mañana, amb motiu del dia del llibre.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida