Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Fons particulars Fons musicals Mossèn Ramon Esteve

Mossèn Ramon Esteve

MOSSÈN RAMON ESTEVE Lleida, 1886-1936
Organista, Mestre de capella i Director

El fons està format per 60 obres pròpies, 11 llibres impresos sobre música, d’altres documents

Va ser ordenat sacerdot el 21 de maig de 1910. El 1913 va aconseguir la plaça d’organista de la catedral de Lleida. L’any 1914 va fundar la Schola Cantorum. La fundació d’aquesta agrupació coral va estar motivada, en part, per la manca de mitjans musicals que hi havia a la Lleida de principis del segle XX. El mes d’agost de 1917 en la seu de l’Schola Cantorum es van iniciar classes de piano, solfeig, violí i violoncel i teoria de la música.

Mossèn Ramon Esteve va formar part també de la Secció de música de l’Acadèmia Mariana, i va exercir al mateix temps tasques de mestre de capella a la mateixa Acadèmia Mariana.

Va guanyar diversos premis en el 50è Certamen de l’Acadèmia Bibliogràfica- Mariana.

Com a compositor té nombroses obres i va obtenir diferents premis.

El conjunt constitueix més de seixanta obres, les quals es conserven a l’Arxiu Municipal i formen part de la donació que el seu nebot, el Sr. Ramon Bellmunt, va fer a l’arxiu.

Les obres més abundants són, sens dubte, les de caire religiós, però també va escriure diverses harmonitzacions de cançons populars catalanes i alguna obra simfònica.

Mossèn Ramon Esteve va morir assassinat el 22 de juliol de 1936 per la seva condició de sacerdot a l’inici de la Guerra Civil.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida