Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Fons particulars Fons fotogràfics Fons Andreu Boté Baró

Fons Andreu Boté Baró

Fons privat que ingressa a l’Arxiu l’any 2022.

El fons consta de 103 fotografies, 309 negatius i 168 diapositives. Totes elles realitzades a la ciutat de Lleida entre els anys 1976 i 1982.

Andreu Boté Baró va néixer a Bellvís l’any 1952 i des de ben jove va ser un gran aficionat a la fotografia, però no s’hi dedicà mai de manera professional.

Com a autor de les instantànies donades a l’Arxiu copsà moments històrics tan significatius i rellevants de la nostra ciutat com poden ser la visita dels reis d’Espanya el febrer de 1976, la celebració pels carrers de la ciutat de la Diada de Catalunya l’11 de setembre de 1977, el recital que va dur a terme Lluis Llach el 10 maig de 1980 a la Seu Vella o la lectura com a pregoner de Josep Tarradellas en el marc de la dita Festa Major que es portà a cap entre el 7 i l’11 de maig de 1980. Un altre esdeveniment que també retratà Andreu Boté va ser la riuada de 1982, entre els dies 7 i 8 de novembre, que va esdevenir un dels episodis catastròfics més recordats entre els ciutadans de la Terra Ferma. Precisament, aquest any commemorarem els quaranta anys de l’efemèride.

La dècada dels setanta fou per a la fotografia un verdader moment creatiu en tot el territori i Lleida no fou una excepció. És en aquell moment que neix la Societat Fotogràfica de Lleida i Andreu Boté en fou soci. La dita societat va sorgir amb la idea d’aglutinar l’afició de la fotografia creant un espai de creació, difusió i d’ensenyança. Boté en va formar part com a membre, participant en diversos concursos de la mateixa agrupació, també impartiria alguns dels cursos de revelatge en blanc i negre i fins i tot arribà a formar part de la mateixa Junta Directiva a principis dels anys vuitanta.

Les imatges del fons Andreu Boté Baró suposen un testimoni gràfic d’un moment concret de la vida de molts lleidatans i lleidatanes que visqueren entre el final de la dècada dels anys setanta i principis dels vuitanta del segle passat.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida