Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Fons particulars Fons personals Donació de la familia Alfonso Miret

Fons de la familia Alfonso Miret

Cartells dels partits de futbol de l'any 1924

Cartell de futbol La família Alfonso Miret (Isabel Miret Escales i Mn. Vicenç Alfonso Miret) van fer donació, el mes de novembre de 2016, a l’Arxiu Municipal de Lleida, d’una col·lecció de 111 cartells-anunci dels partits de futbol disputats a Lleida durant l’any 1924. Josep Miret, qui va recopilar els cartells, va ser directiu i tresorer del FC Lleida durant aquell any.

Els equips més rellevants que jugaven en aquella època a Lleida eren el FC Juventut Republicana, creat el 1918, i que va fer construir el Camp d’Esports, unes instal·lacions esportives modèliques a l’època i que després foren utilitzades per altres clubs de la ciutat.

Un altre equip va ser el FC Lleida, fundat el 1923 pels membres de la Penya Deportiva Salvat. El club disputava els seus partits a Cappont, al camí vell d’Albatàrrec.

El 1924 neix l’AE Lleida Calaveres, de la secció local del CADCI a Lleida, el qual desapareixerà el 1939.

Els anuncis dels partits que es van disputar a Lleida el 1924 donen fe de la vitalitat d’aquest esport a la nostra ciutat. Es jugaven partits tots els diumenges de l’any, a més d’alguns entre setmana amb motiu d’altres festivitats. Els contrincants eren equips d’una categoria similar a la dels clubs locals, per la qual cosa l’emoció estava assegurada.

Els cartells no estan il·lustrats. Solen ser a una sola tinta, amb diferents tipografies i amb una retòrica que exaltava l’esperit esportiu. Les mides van de 220x80 mm fins a 430x220 mm. L’estat de conservació és, en general, molt bo.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida