Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Documents singulars Sèries El Cadastre

El Cadastre

Aquesta és la sèrie més nombrosa de l'Arxiu, conté un total de tres-cents trenta-dos llibres corresponents als segles XVIII i XIX. En aquests volums hi són registrades les dades dels pagaments que els veïns de la ciutat feien a la hisenda municipal. El que els fa interessants és que proporcionen abundant informació sobre la riquesa o la pobresa dels ciutadans, de les propietats rústiques i urbanes, els registres mercantils, etc.

Aquesta classe de contribucions fou una novetat que es va implantar per ordre del primer dels monarques de la dinastia dels Borbons, de manera que el primer llibre correspon a l'any 1716 i el darrer és del 1812.

En aquests llibres contenen gran quantitat de dades sobre el volum de població existent a la ciutat, i del seu nivell econòmic, al llarg d'aquests dos segles.

Aquesta és una de les sèries més consultades pels investigadors, ja que ofereix gran quantitat de dades adients per fer estudis econòmics i de la població. En certa manera poden ésser utilitzades com els padrons actuals, amb el benentès, per descomptat, de la distància històrica.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida