Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Col·leccions Col·lecció de postals

Col·lecció de postals

Col·lecció de Postals Antigues de l’Arxiu

PostalsL’Arxiu Municipal conserva entre els seus fons una col·lecció de postals antigues, les quals han arribat fins als nostres dies entre les fotografies antigues del Fons Municipal, i de les quals se’n desconeix el seu origen concret.

Gran part d’aquestes targetes foren editades per Unión Postal Universal i són obres del fotògraf Victoriano Muñoz, conegut per ser el primer gran fotògraf d’exteriors de la ciutat de Lleida. Fou el primer a fotografiar la ciutat de manera sistemàtica, anant més enllà de la típica imatge de la Seu, mostrant una visió de la ciutat més castissa i costumista.

En aquestes postals més antigues el revers està íntegrament destinat a l’adreça, mentre que el text del missatge s’escrivia al davant, junt amb la imatge. Aquest fet les permet datar a la primera dècada del s. XX, moment en què es comença introduir el format amb què les coneixem en l’actualitat.

A banda d’aquest grup de postals de principis del segle XX, se’n conserva un conjunt, d’autors i editors diversos, que mostra els espais i la quotidianitat de la Lleida dels anys de postguerra. Com ara, entre d’altres, una desfilada de gegants prop l’antic hospital de Santa Maria, la visita del lleidatà Eduardo Aunós ministre de justícia de la dictadura franquista, pagesos de la partida Grenyana o vistes de la Seu Vella.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida