Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Fons documentals Col·leccions Cartells

Cartells

Cartell Carnaval 1918La col·lecció de cartells de l’Arxiu Municipal la composen més de 350 exemplars, número que es va incrementant perquè la col·lecció està sempre oberta a nous ingressos. Aquesta es va ampliant, any rera any, a partir de la pròpia producció de l’Ajuntament i de les aportacions de ciutadans que amb la seva generositat passen a formar part del patrimoni documental de la ciutat.

La cartelleria ens permet fer un recorregut per l’evolució del disseny gràfic des de mitjans segle XIX fins a l’actualitat, a la vegada que ens mostren les tradicions i el costumbrisme de les festes majors, fires, tradicions i altres festivitats i actes culturals que se celebren a la ciutat.

Aquestes creacions, en bona part, corresponen a artistes lleidatans i catalans. Avui en dia, les diferents convocatòries de concursos de cartells, que es realitzen des de la institució, són una molt bona oportunitat per donar a conèixer les obres de nous creadors emergents.

El cartell més antic que es conserva a l’arxiu és un cartell de la Festa Major de Sant Anastasi de l’any 1865.

Destacar la col·lecció de cartells de la Festa Major de la ciutat.

Des de fa un temps l’Arxiu està cercant la identitat de l’autor del cartell de la Festa Major de l’any 1916, a través de la col·laboració ciutadana.

Enllaç a la notícia “Sabeu qui pot ser l'autor del cartell de la Festa Major de Lleida de l'any 1916?


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida