Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies Lliurament de premis del I Concurs de redacció, “Què se n’ha fet del calaix desaparegut?

Lliurament de premis del I Concurs de redacció, “Què se n’ha fet del calaix desaparegut?

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Montse Parra, i de la Cap de l’Arxiu Municipal, Elena González, ha presidit l’acte de lliurament de premis del I Concurs de redacció sobre l’Armari de les Cinc Claus, “Què se n’ha fet del calaix desaparegut? que ha promogut l’Arxiu Municipal i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Lleida.

Un total de 40 alumnes de 3r i 4rt de primària de les escoles Pràctiques II, Països Catalans, FEDAC i Arabell han entrat en la fase de concurs, dels quals dos n’han resultat guanyadors: la redacció presentada per Lluna Segura, de 3r de primària de l’escola Països Catalans, i l’escrit per Guerau López, de 4rt de primària del Pràctiques II. També hi ha hagut 10 finalistes, 5 de 3er. i 5 de 4rt curs.

El paer en cap ha posat de relleu la història d’aquest armari, que el passat any 2016 va complir 330 anys, sent el moble més antic que es conserva a l’Ajuntament de Lleida. Alhora que ha felicitat els guanyadors i tots els participants en aquesta iniciativa que l’Arxiu i el Servei d’Educació han promogut conjuntament. Una activitat inclosa dins el programa educatiu municipal Educació a l’Abast”. Per la seva banda, Elena González ha destacat que aquest concurs ha donat una oportunitat d’apropar l’arxiu i la feina dels arxivers/eres, als nens i les nenes i ha posat de relleu les històries divertides, originals i fantàstiques que han escrit els i les participants.

El concurs ha consistit en redactar una història imaginària sobre el calaix que falta a l’Armari i, en aquest sentit, Montse Parra ha felicitat els responsables de l’Arxiu Municipal per haver tingut la idea de crear aquest concurs que ha assegurat que tindrà continuïtat. Un jurat ha valorat els treballs i ha premiat els més originals.

L’Arxiu rep cada any la visita de diferents centres escolars quan van al Palau de la Paeria. Aprofitant la visita, els arxivers i les arxiveres expliquen als nens i les nenes les funcions de l’Arxiu i la seva tasca. Un dels elements més rellevants és mostrar l’Armari del Privilegis, més conegut com l’Armari de les Cinc Claus. En el seu interior els 48 calaixos numerats contenien els documents més importants, organitzats de manera que es poguessin recuperar amb facilitat per poder-los consultar. Però l’armari té una peculiaritat: hi falta el calaix 39. No es tenen proves documentals del per què. La pregunta més reiterativa en totes les visites: com és que hi falta un calaix?


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida