Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies L’Arxiu Municipal continúa buscant el calaix desaparegut!!!!

L’Arxiu Municipal continúa buscant el calaix desaparegut!!!!

Les darreres setmanes l’arxiu Municipal de Lleida ha rebut la visita dels alumnes de tercer curs de l’escola FEDAC i de l’escola Països Catalans, més de 100 infants han pogut visitar la institució i descobrir quina és la feina dels arxivers.

 

Aprofitant dita visita, els/les arxivers/eres expliquem als nens i nenes, les funcions de l’arxiu i la nostra tasca. Un dels elements més rellevants és mostrar l’Armari del Privilegis, més conegut com l’Armari de les cinc Claus, En el seu interior els 48 calaixos numerats contenien els documents més importants, organitzats de manera que es poguessin recuperar amb facilitat per poder-los consultar. Però l’armari té una peculiaritat: hi falta el calaix 39. No tenim proves documentals del per què, però aquest fet és en totes les visites escolars la pregunta més reiterativa: com és que hi falta un calaix?

Aquest any el moble compleix 330 anys, de fet és el més antic que es conserva a l’Ajuntament de Lleida (1686), i per això aprofitant les visites que ens fan els nens i nenes de 3er i 4art de Primària hem organitzat, conjuntament amb el servei d’Educació de la Paeria, el I Concurs de redacció: Què se n’ha fet del calaix desaparegut?

Ens hauran de redactar una història imaginària sobre el calaix que hi falta i un jurat valorarà els treballs i premiarà els més originals.

Si voleu gaudir de la visita podeu veure el reportatge del Telenotícies Comarques de TV3, del passat dimarts 13 de març.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida