Arxiu Municipal de Lleida
Esteu aquí: Inici Notícies El fons musical Ricard Viñes participa de la festa de Carnaval

El fons musical Ricard Viñes participa de la festa de Carnaval

El document gràfic que us presentem ens mostra la faceta més lúdica de l’insigne músic lleidatà

 

Pensar en Carnaval sempre ens transporta a dies de festa i de disbauxa, i sobretot en moments d’alegria i de disfresses. Totes aquestes sensacions són les que ens transmet la imatge que us presentem.

En ella podem veure al músic lleidatà Ricard Viñes disfressat junt la princesa Bibesco que llueix un vestit de fada.

Aquesta imatge del músic i l’aristòcrata d’origen romanès fou captada en una festa a casa del Comte Etienne de Beaumont a París, a la dècada dels anys 20 del segle passat. El comte era conegut a l’època per les seves espectaculars festes i balls de disfresses.

Ricard Viñes va arribar a París de ben jove per estudiar al Conservatori. Amb els anys obtingué el reconeixement del públic i la consagració com un dels principals defensors dels compositors contemporanis, fet que li va permetre teixir-se una xarxa de relacions socials determinants per l’evolució de la seva carrera.

La fotografia d’en Ricard Viñes forma part del fons documental del músic que conserva l’Arxiu Municipal de Lleida, constituït per un total de 1.673 documents, entre els que hi podem trobar partitures, programes, cartells, correspondència, fotografies i retalls de premsa,...

Per més informació.


Contactar | Avís legal

Plaça Paeria, 1 - 25007 - Lleida | Tlf 973 700 352 | Fax 973 700 665 | arxiu@paeria.cat
© La Paeria - Ajuntament de Lleida